Monday, September 5, 2011

Tormas ristiti taas rebaseid.

Augusti viimasel nädalavahetusel pandi taas proovile Torma jaoskonna uute liikmete oskused ja osavus.

Otsustasime meie jaoskonna liikmetega, et eelmisel aastal alguse saanud „rebaste ristimine“ võiks saada toredaks iga -aastaseks traditsiooniks ja nii kutsuti ka sel aastal kokku meie uued liikmed, et nendega natuke lähemalt tuttavamaks saada. Ürituse korraldamise au sai endale eelmise aasta võitja Kätlin Ridal . Vaatamata sellele, et osalejaid registreerus vaid kolm, ei jätnud Kätlin tubli Naiskodukaitsjana jonni ja viis ürituse siiski läbi ning ei pidanud seda kahetsema.
  
Torma jsk rändkarikas. foto: Enely Rodima 

Orienteerumine koos lihtsate ülesannete lahendamisega toimus nagu eelmiselgi aastal Rääbise Uue järve ümbruses. Punkte rajal oli kokku 6 ja kõigis neid tuli vastata Naiskodukaitse erialasid puudutavatele lihtsatele küsimustele. Kuna inimeste kogemused ja suhted metsaga on erinevad, siis igaks juhuks olid ülesandepunktid ka punaste lindikestega märgistatud. Rajal sel aastal keegi õnneks kaotsi ei läinud ja eelmise aasta sündmused ei kordunud, kus üks võistleja end hoopis naabervallast leidis. Küll aga õnnestus ühel osalejal juba kogunemiskohta sõites ära eksida. „Nägin küll, et oli üks järv ja autod seisid aga mõtlesin, et see ei ole nagunii õige koht ja sõitsin edasi...“, naeris eksinu isegi. Seetõttu otsustasid kõik osalejad edasiste äparduste vältimiseks koos rajale minna ja ühiselt ka rajale pandud ülesanded lahendada.

 Seekordse rändkarika kojuviijaks oli Enely Rodima, kes võttis selle toreda ürituse kokku selliste sõnadega:“See oli üks tore üritus vaatamata sellele, et meid oli ainult kolm. Punktid leidsime ilusti ülesse, punane lint reetis kõik. Küsimustele vastamine läks meil ühiselt kuna otsustasime koostööd teha. Ei mingeid lahkarvamusi. Nalja sai siis kui me viimase punkti läbisime. Suutsin teiste ees lipates herilase pesa üles leida ja sellest kogemata läbi joostes need närvi ajada. Mina pääsesin õnnelikult aga Nele ja Liisa sattusid mõlemad nende rünnaku ohvriks.“

Finišisse jõudes peeti väikest pikniku ja veedeti lõbusalt vesteldes aega. Kuna selleaastase ürituse korraldajaks oli eelmise aasta võitja, siis loodame, et selleaastane rändkarika kojuviia korraldab rõõmuga ristimise järgmise aasta rebastele.

Jaana

1 comment:

  1. Päris vahva idee teil :). Ja niimoodi õpib ju paremini tundma ju ka uusi liikemeid :)
    Ede

    ReplyDelete