Tuesday, May 24, 2011

„Võitjad ei loobu ja loobujad ei võida!“

20.-21.mail toimus NKK koormusmatk Jõgevamaal, seekord ei olnud rajal ühtki meest võistlemas, rada oli mõeldud ainult edukatele naistele, kes tahtsid end proovile panna. Kiirele ja suurt vastupidavust nõudvale rajale startis kokku 16 neljaliikmelist naiskonda, kellest noorim võistleja oli 18-aastane Mari-Anna ja vanim 61-aastane Anu.

„Võitjad ei loobu ja loobujad ei võida!“
Kontrollpunkti meditsiiniülesandes tuli abi anda kolmele noorele, kellest üks alajahtunud, teisel epilepsiahoog ning kolmas hüsteeriline.
Foto: Liina Laurikainen
Esimene stardipauk kõlas pimedas öises Oonurmes kell 00.00. Kuna Jõgevamaal on palju alasid looduskaitsjate valvsa pilgu all, siis tuli võistlejail liikuda mööda etteantud teed.
Esimesse kontrollpunkti oli 14 km pimedat, kiiretempolist rada. Kohal aitas ööpimedust valgemaks muuta lõkke tegemine. Teises kontrollpunktis tuli esmaabi anda kolmele kannatanule, kolmandas kontrolliti sõdurioskusi: kas kaasasoleva telkmantliga saab metsas varjualust teha ja kas naiskodukaitsja tunneb kaitseväe relvastust.
Neljandas kontrollpunktis kontrolliti, kas miiniväli saab ületatud plahvatusteta ja kui raske on granaati aknast sisse lennutada.
Viiendas punktis oli märgata naiste väsimust  ja motivatsioonilangust, aga luureülesanne andis aega ka taastumiseks. Kuuendas punktis sai „vastase“ pihta tuld anda ja pärast relva tühjaks laadimist pidi jalgadele valu andma – lõpujooks kestis 20 minutit. Naised andsid jooksul endast viimast, kuid seejärel tuli läbida ka väike takistusrada.
Pärast seitsmenda punkti läbimist oli vaja kohtunikkudele näidata, kas midagi pudenes kotist võistluse ajal välja või mitte. Selgus, et ainsad kaotatud „asjad“ olid kalorid ja energia, mida sai kohe juurde tankida suppi süües.
Seekord olid kõige tublimad sõbrad Järva ringkonnast: Terje Albert, Vivika Barnabas, Kaire Lätte ja Evelin Metsaots. Naistele oli tuge pakkumas ja lõpujooksul tempot kaasa tegemas võistkonna esindajana vanemseersant Kaido Mettus.
Pole oluline, kui vana ja kogenud on rajalemineja, paras ports eneseületust, närvikõdi ja uusi kogemusi pakub koormusmatk igal juhul.

Rohkem pilte galeriis.
Lõpuprotokoll (.xls 0,1Mb).
Maris Mäeotsa

No comments:

Post a Comment